Home

Achtergrond 154 x bekeken

Berlusconi: vuilniscrisis Napels voorbij

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft vandaag gezegd dat de vuilniscrisis in Napels achter de rug is, twee maanden nadat hij maatregelen had gepresenteerd om het probleem aan te pakken.

Morgen houdt de regering ministerraad in de Zuid-Italiaanse stad, net als twee maanden geleden. "Morgen zit ik de ministerraad voor in Napels. Ik zal er aankondigen dat de noodtoestand afgelopen is en dat er geen afval meer in de straten ligt, zoals de Napolitanen ook al gemerkt hebben'', zei Berlusconi. Volgens de regeringsleider werd 35.000 ton afval uit de stad en haar omgeving verwijderd.

Berlusconi zei ook dat het probleem pas permanent is opgelost als de geplande afvalverbranders voor de regio klaar zijn en het aantal stortplaatsen wordt verhoogd. Er zijn een tiental stortplaatsen voorzien, die indien nodig door het leger zullen worden bewaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.