Home

Achtergrond 190 x bekeken

Belgische telers willen hogere prijs industriegroenten

De Belgische telers van industriegroenten willen een hogere contractprijs voor de oogst van 2009.

Volgens de Belgische Boerenbond zijn de kosten voor de telers erg hard gestegen. In België wordt zo’n 35.000 hectare industriegroenten geteeld.

De onderhandelingen over de contracten voor de oogst van 2009 starten binnenkort. Consulent Patrick Meulemeester van de Boerenbond wil niet zeggen hoeveel de contractprijzen moeten stijgen. "Dat hangt ook af van de graanprijzen. De contractprijzen voor industriegroenten voor de oogst van dit jaar liggen 15 tot 25 procent hoger dan vorig jaar."

Een hogere prijs is nodig vanwege de gestegen kosten, zegt Meulemeester. "Energie en meststoffen zijn nog duurder geworden dan we bij het bepalen van de contractprijzen voor 2008 hadden voorzien. Ook voor gewasbescherming en landhuur zijn telers veel meer geld kwijt."

Of registreer je om te kunnen reageren.