Home

Achtergrond 156 x bekeken

Belgische premier verliest steeds meer steun

De Belgische premier Yves Leterme verliest steeds meer steun van zijn achterban. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou hij een vijfde minder kiezers achter zich krijgen dan vorig jaar juni.

Dat blijkt uit een peiling van de Vlaamse krant Het Belang van Limburg. Letermes christendemocratische CD&V scoorde vorig jaar bij de verkiezingen samen met partner N-VA bijna 30 procent. Nu staan ze op 23 procent.

Leterme heeft zichzelf en zijn regering een deadline gesteld voor het oplossen van de onenigheid tussen Walen en Vlamingen over een nieuwe staatshervorming in België en het opdelen van een kiesdistricht in en rond Brussel. Die deadline loopt komende dinsdag af en het ziet er nog niet naar uit dat er een oplossing komt. Mogelijk dat er dan eind dit jaar nieuwe verkiezingen komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.