Home

Achtergrond 361 x bekeken

Belgische dierenarts moet dokken voor dood dekhengst

Een dierenarts uit de Kempen in België moet 620.000 euro betalen omdat hij een bijzondere dekhengst verkeerd had behandeld.

Door zijn fout was de maag van het paard geëxplodeerd en stierf het dier.
Het witte Litouwse paard Prizrak was de trots van stoeterij Jadem Arabians in Balen. Hij was aangekocht om merries te dekken. Voor zo'n actie betalen eigenaren soms wel 10.000 euro. Door de foute behandeling overleed de dekhengst echter voordat hij één merrie had gedekt, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws donderdag.

De verzekeringsmaatschappij van de Kempense dierenarts weigerde destijds te vergoeden. Na vijftien jaar procederen stelde het Belgische Hof van Cassatie de vergoeding vast op het ongekend hoge bedrag van 620.000 euro. Dat bedrag komt overeen met de marktwaarde van Prizrak, stelt het Hof.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.