Home

Achtergrond 196 x bekeken

België herdenkt sterfdag koning Boudewijn

Belgen herdenken vandaag de vijftiende sterfdag van koning Boudewijn. De vorst overleed in 1993, na 42 jaar over de zuiderburen te hebben geregeerd.

Velen beschouwen de koning als een van de laatste echte Belgen. Hij werd zowel door Vlamingen als Walen zeer gerespecteerd. In de laatste jaren van zijn bewind begonnen de eerste scheurtjes te ontstaan tussen de bevolkingsgroepen, die toen besloten deelstaten te vormen.

Ter gelegenheid van de vijftiende sterfdag is donderdag een herdenkingsmis met zijn weduwe Fabiola. De media hebben documentaires uitgezonden en aandacht besteed aan nieuwe boeken over de vorst, die op 62-jarige leeftijd stierf aan een hartaanval in zijn vakantieoord in Spanje. Zijn broer Albert volgde hem op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.