Home

Achtergrond

Beleggers boos op Numico

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) overweegt naar de rechter te stappen omdat de club vindt dat beleggers gedupeerd zijn bij de overname van voedingsmiddelenconcern Numico door het Frans Danone.

Numico werd in juli vorig jaar overgenomen door branchegenoot Danone voor 12,3 miljard euro. Destijds moest de handel van het aandeel worden stilgelegd omdat het nieuws dat Numico werd overgenomen, uitlekte. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) startte een onderzoek naar voorkennis.

De VEB houdt Numico verantwoordelijk voor de schade omdat ”beleggers niet overwijld zijn geïnformeerd”. De VEB ”bekijkt de mogelijkheden om voor gedupeerde aandeelhouders compensatie te krijgen.” Een gang naar de rechter wordt niet uitgesloten. De VEB roept beleggers die zich gedupeerd voelen op zich aan te melden bij de club.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.