Home

Achtergrond 4 reacties

Bel Leerdammer verlaagt voorschotmelkprijs met € 1,31

Het kaasbedrijf Bel Leerdammer verlaagt zijn voorschotmelkprijs voor juni van dit jaar met € 1,31 per 100 kilo ten opzichte van de maand daarvoor.

Na die verlaging komt de voorschotmelkprijs van het bedrijf uit op € 31,27 per 100 kilo exclusief btw bij een quotum van 500.000 kilo met 4,412 procent vet en 3,468 procent eiwit volgens de berekening van het Agrarisch Dagblad.

Bel leerdammer verlaagt zijn vetprijs voor vorige maand met 10 cent naar € 2,70 per kilo. Zijn eiwitprijs daalt met 25 cent naar € 6,55 per kilo. De vet- en eiwitprijzen lagen in juni vorig jaar op respectievelijk € 2,50 en € 6,55 per kilo. Bel Leerdammer betaalt daardoor € 2,44 per 100 kilo meer dan een jaar geleden als voorschotprijs voor de melk. Dat prijsverschil lag begin dit jaar nog op € 12,22 per 100 kilo ten opzichte van begin 2007.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO boerin

  Voor het grootste deel van de melkveehouders is dit een prima bericht, zij produceren met een lage kostprijs. Ga zo door, hier worden we allemaal erg blij van.

 • no-profile-image

  albert

  leerdammer bepaald zijn prijs op basis van de cono, de cono hield de melkprijs stabiel in juni ten opzichte van de maand mei. waarom dan toch deze verlaging bij leerdammer?? dit vraagt om uitleg.

 • no-profile-image

  Boesje

  Voor LTO-ers die deze prijs nog te hoog vinden kunnen nog terecht bij DOC.

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  We zitten nu op een lager saldo als in dezelfde periode vorig jaar als we de kostenstijgigngen meenenem. Het blijkt maar weer dat het in hand houden van de kostprijs ontzettend belangrijk is. Wees daarom voorzichtig met al te grote investeringen zoals verdubbeling van stallen en aankoop van veel te dure grond en quota, die alleen de kostprijs maar omhoog jagen. De weg van de geleidelijkheid is vaak de beste.

Of registreer je om te kunnen reageren.