Home

Achtergrond 7 reacties

Barbecue met boodschap om minder vlees te eten

Het hoe-eet-ik-minder-vleesboek is de komende tijd verplichte kost voor minister Gerda Verburg. Ze kreeg het boek bij de barbecue, de traditionele afsluiting van het parlementaire jaar.

Nadat Verburg eerst de barbecue van de productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) had bezocht, vervolgde ze haar lunch bij de vegabarbecue, een initiatief van Milieudefensie, Wakker Dier, Oxfam Novib en de Nederlandse Vegetariërsbond. Het was een lunch met een boodschap getuige de 'kit' voor vermindering van de vleesconsumptie die ze ontving. Want een beetje minder vlees eten helpt bij de aanpak van het klimaatprobleem en de voedselcrisis, aldus Milieudefensie. Vandaar dat ze voor Verburg een vegetarisch kookboek en een gidsje met vegetarische restaurants hadden.

Milieudefensie sloot zo het jaar in stijl af. De groepering zorgde voor menig debat in de Tweede Kamer onder meer met het voorstel voor een kleinschalige veehouderij die beter voor boeren, milieu en dieren zou zijn. De groepering staat verder bewoners die geen varkensflat of megakippenschuur in hun omgeving willen, met raad en daad bij. De Partij voor de Dieren (PvdD) beklaagde zich vandaag over de vleesbarbecue die pal onder de ramen van de PvdD-fractiekamers op het Binnenhof plaatsvond. Als reactie verschenen er op de PvdD-ramen posters met de tekst 'Rest in pieces'.

Kamerlid Marianne Thieme beschouwt deze barbecue als "promotie voor de bio-industrie'' en dat is haar een doorn in het oog. "Het is net zo ongepast als een motorcross op het Kamerterrein ter afsluiting van het parlementaire jaar.'' Ook stelt ze: ,,Wanneer de PVE een proeverij wil organiseren, kan dat op openbaar terrein, zoals op het Plein, waar ook de vegetarische barbecue was. Niet in een gebouwencomplex dat waardenvrij zou moeten zijn.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vd berg

  Gert, wat ben ineens druk.... hahaha, je hebt wel gelijk.
  En wie heeft er commentaar.....
  Onze Marianne. Wordt toch eens tijd dat zij bij zichzelf te rade gaat.
  Kunnen we haar geen schandaal in de schoenen schuiven, zodat ze wel af moet treden. Betrokkenheid bij akties van het ALF of belasting fraude.

 • no-profile-image

  Een fijne gemarineerde

  Jazeker mensen vlees op deze manier weer even positief brengen is ok. Moeten we vaker doen en op meer plaatsen. Dus inderdaad bv bij een groot bouwterrein de bouwvakkers eens even lekker wat gezonde nutriënten binnen laten schuiven.
  Of op een scholengemeenschap, de kindertjes een lekker tussendoortje presenteren etc. etc. Aan dat "duifje"van PvdD geen aandacht aan schenken. Negeren is de beste weg om met deze groeperingen om te gaan

 • no-profile-image

  gert

  in afrika is allemaal kleinschalige veehouderij maar er is regelmatig voedselgebrek

 • no-profile-image

  gert

  mensen die weinig lichamelijke arbeid verrichten zoals ambtenaren en bestuurders,hoeven ook geen vlees ,kunnen met minder calorieen toe,maar zitten geregeld aan de BBQ,en willen de gewone man dit onthouden.Een bouwvakker ,stratenmaker en boer kunnen wel wat extra calorieen gebruiken voor het zware werk wat ze doen,die moeten wel goed eten

 • no-profile-image

  gert

  waarom zijn er in Den Haag zoveel luxe restaurants?

 • no-profile-image

  gert

  kleinschalige veehouderij zal wel goed voor het milieu zijn,maar er moet ook nog een inkomen zijn om van te leven,kunnen b.v. je kinderen ook nog studeren?

 • no-profile-image

  rieks vrkboer

  op het binnenhof gisteren, werd er flink op los gebarbeknoeid,meest vrkvlees,gezonde jongens die politici,beste reclame voorde vrkboeren!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.