Home

Achtergrond 193 x bekeken

Banken steken hand in eigen boezem

Banken zijn op het terrein van risicobeheer tekortgeschoten en hebben daardoor bijgedragen aan het ontstaan van de kredietcrisis.

Dat stelt de internationale brancheorganisatie Institute of International Finance (IIF) in een rapport over de huidige crisis op de financiële markten.

IIF, waarbij wereldwijd opererende banken en verzekeringsconcerns zijn aangesloten, erkent in het rapport volmondig dat de sector mede verantwoordelijk is voor de ontstane situatie. De kredietcrisis heeft geleid tot miljardenverliezen, massontslagen, malaise op de aandelenmarkten en economische terugval.

"Als je terugkijkt over de afgelopen twee jaar, dan waren er veel signalen die erop duiden dat we een beetje te ver gingen'', aldus IFF-voorzitter en Deutsche Bank-topman Joseph Ackermann in een toelichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.