Home

Achtergrond

Bakkers bakken Noordpoolbolletjes

Ruim 1500 bakkers gaan speciale witte broodjes bakken om de Noordpoolcampagne van het Wereld Natuur Fonds (WNF) te steunen.

Bij aankoop van een (recyclebare) zak van deze Noordpoolbolletjes krijgt de koper een miniboekje met energietips en een magneet met ijsberensnoet.

Het WNF wil de klimaatverandering zo veel mogelijk beperken en streeft ernaar de Noordpool wit te houden. Om dat doel te halen zou het helpen als veel mensen zuinig zijn met energie en er op de Noordzee meer windmolenparken komen, aldus het WNF.

De witte Noordpoolbolletjes zijn vanaf 7 juli te koop en worden, als het weer het toestaat, 8 juli boven Drenthe gepresenteerd in een energiezuinige luchtballon. De bakkers en het WNF bundelden al eerder de krachten in 1989, toen ze het Pandabroodje bedachten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.