Home

Achtergrond

BB9000: New Hollands nieuwe persen

De nieuwe persen hebben een een verfijnd en daardoor betrouwbaarder dubbel knoopsysteem, een baaluitwerper met dubbele functie, volledig Isobus-ready, aan boord weegsysteem en een achteruitkijk camera.

Bij de introductie van de CR9090, New Holland's grootste combine, mochten journalisten ook kennismaken een nieuwe serie grootpakpersen: de BB9000-serie. Belangrijke verbeteringen: een verfijnd en daardoor betrouwbaarder dubbel knoopsysteem, een baaluitwerper met dubbele functie, volledig Isobus-ready, aan boord weegsysteem voor de balen en een achteruitkijk camera.

De nieuwe lijn bestaat uit 4 nieuwe typen die qua basis en baalafmeting gelijk zijn aan de vorige BB900-serie. Het design loopt nu in lijn met de andere New Holland oogstmachines. Aan de dubbele knopers zijn vele details verbeterd zoals een constante, lagere touw-voorspanning, betere touwvingers en een knoperrem. Uit New Holland’s eerste testen blijkt dat tot ca. 12.000 balen geen knoop meer wordt gemist. Dat is erg veel en wel heel erg betrouwbaar.

Net als de nieuwe combine krijgen de balenpersen (als optie) de nieuwe Intelliview III touchscreen Iso-monitor. De voor Nederland erg belangrijke grote banden zijn nu af fabriek leverbaar met een meelopend gestuurd tandem.

Meest opvallend is de optionele aan boord weging van de balen, iets wat nieuwe perspectieven opent voor loonwerkers. Zij kunnen nu beter controle houden op de ingestelde baaldichtheid, balen op gewicht afleveren voor de (fourage) handel en dit zelfs koppelen aan opbrengstmeting.
Binnenkort meer details over deze persen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.