Home

Achtergrond 146 x bekeken

Argentinië trekt omstreden graanheffing in

De Argentijnse regering heeft vrijdag een omstreden extra belasting op de export van graan ingetrokken.

De maatregel leidde tot maandenlange protesten en wegblokkades van landeigenaren en graanexporteurs dat weer tekorten in de winkels veroorzaakte.

Een dag eerder stemde de Senaat tegen het regeringsplan. De stemming heeft tot een crisis in de regering geleid omdat vicepresident Julio Cobos met de oppositie meestemde. President Christina Fernandez had de kwestie juist aan de Senaat voorgelegd omdat zij dacht de stemming met een ruime meerderheid te kunnen winnen. Maar ook senatoren van haar eigen partij stemden na een debat van zestien uur tegen de heffing die vooral soja zou treffen. De regering verklaarde het belastinggeld nodig te hebben voor armoedebestrijding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.