Home

Achtergrond 153 x bekeken

Apparaat in standby gaat minder stroom gebruiken

Nieuwe elektrische apparaten gaan fors minder stroom verbruiken in stand-bystand.

De gezamenlijke EU-landen hebben dat besloten op voorstel van de Europese Commissie, meldde de Commissie vandaag.

Een apparaat in stand-bystand mag in 2010 hooguit 1 of 2 Watt gebruiken, afhankelijk van bepaalde eigenschappen. In 2013 is dat nog maar een halve of 1 Watt. Met die maatregel bespaart de EU jaarlijks net zoveel elektriciteit als het hele stroomverbruik van Denemarken momenteel.

Het besluit past in het EU-streven om in 2020 20 procent energie te besparen. De Europese Unie wil zo burgers helpen kosten te besparen, minder CO2 uitstoten en minder afhankelijk worden van olielanden als Iran en Rusland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.