Home

Achtergrond 361 x bekeken

Antwoorden over Platform Landelijke Landbouwnormen

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën beantwoordde Kamervragen over het Platform Landelijke Landbouwnormen. Navolgend artikel is een samenvatting door de voorzitter van het platform op persoonlijke titel.

Zoals Agrocount op 22 mei 2008 berichtte, stelde het Kamerlid Remkes van de VVD zeven vragen over het platform. De vragen gingen met name over de formele status van het platform en de wijze waarop de normen worden vastgesteld.

Uit de beantwoorde vragen geeft vraag 4 een goed overzicht van hoe het Platform Landelijke Landbouwnormen werkt.

Vraag 4: Wie maken er deel van ui, en hoe zijn de benoeming en het ontslag van de leden van het platform en hun besluitvorming geregeld?

Antwoord: Het platform bestaat uit een voorzitter, een secretaris en zes of zeven afgevaardigden van de Belastingdienst uit de acht werkgroepen, te weten: Dieren; Tuinbouw; Bloembollenkramen; Boomopstanden; Landbouwmachines; Productierechten en Voortzettingswaarde Gronden (waardering box III).

Een werkgroep bestaat uit twee of drie belastingdienstmedewerkers (onder wie de voorzitter) en twee of drie medewerkers van het landbouwbedrijfsleven. De voorzitter van iedere werkgroep is de vaste afgevaardigde in het platform. Het landbouwbedrijfsleven wordt vertegenwoordigd door:

  • Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB)
  • Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland
  • Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-administratieconsulenten (SRA)
  • Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB)
  • Vereniging van Tuinbouw-Accountants/Administratie Kantoren “Het Westland/De Kring” (TAAK)
De landelijke landbouwnormen worden jaarlijks in de zogenoemde slotvergadering van het platform vastgesteld. Daarbij zijn naast vertegenwoordigers van de Belastingdienst ook afgevaardigden van het landbouwadvieswezen aanwezig.”

Na uitgebreide beantwoording van de vragen besluit de staatssecretaris met de volgende tekst:
“Tot slot hecht ik er aan te benadrukken dat de Platform Landelijke Landbouwnormen naar volle tevredenheid van de Belastingdienst en het landbouwadvieswezen functioneert.” Alle vragen en antwoorden van de staatssecretaris zijn te raadplegen in de brief van de staatssecretaris van 2 juli 2008, nr DGB08-2820.

Mr. P.L.F. Seegers (voorzitter Platform Landelijke Landbouwnormen, werkzaam bij Belastingdienst Oost). Geschreven op persoonlijke titel

Lees ook Kamervragen over status Platform Landelijke Landbouwnormen

Meer informatie De brief over de status van het Platform Landelijke Landbouwnormen, 2 juli 2008, nr. DGB08-2820

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.