Home

Achtergrond

Almere wil inwoners in eigen stad laten werken

De gemeente Almere gaat proberen hoger opgeleiden te interesseren voor een baan in eigen stad.

Dat zei een woordvoerder van de gemeente vandaag. Lokale werkgevers kampen met moeilijk vervulbare vacatures en veel hoger opgeleiden uit de stad staan dagelijks in de file om in de Randstad te werken, constateert de gemeente. Om daarin verandering te brengen is een werkgroep van onder meer bedrijven en de gemeente in het leven geroepen.

Pendelaars worden met in het oog springende campagnes gewezen op tijdverlies door de file. Tijd die thuis had kunnen worden doorgebracht als ze in Almere zouden werken. Op de website woonenwerkinalmere.nl moeten uiteindelijk vijfhonderd deelnemende bedrijven in anderhalf jaar tijd 25.000 vacatures plaatsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.