Home

Achtergrond 281 x bekeken

Albert Heijn gaat voor duurzame palmolie

Alle eigen merk producten bij supermarktketen Albert Heijn en drogisterij Etos zullen vanaf uiterlijk 2015 alleen nog maar duurzame palmolie bevatten.

Deze belofte maakte de grutter woensdag bekend. Vier op de tien huismerkproducten van Albert Heijn en Etos bevatten palmolie.

Palmolie wordt gebruikt in veel cosmetica en huidverzorgingsproducten. De productie van de olie gaat veelal gepaard met de kap van oerwoud. Dit leidt in landen als Indonesië tot ontbossing en aantasting van de biodiversiteit.

Eerder maakte voedingsmiddelenconcern Unilever de belofte vanaf 2015 duurzame, gecertificeerde palmolie in zijn producten te gebruiken. Unilever en Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn en Etos, zijn lid van de RSPO, een overlegorgaan dat de duurzaamheidsproblemen rond palmolie moet aanpakken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.