Home

Achtergrond

Acteur Carol van Herwijnen overleden

Acteur Carol van Herwijnen is maandag thuis in Amsterdam op 67-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie gisteren meegedeeld.

Van Herwijnen werd bekend door een groot aantal films en toneel- en televisieprodukties. Hij won een Louis d'Or in 1988.
Deze zomer was Van Herwijnen te zien in een toneelproductie op De Parade, Boullabaisse. Woendag verscheen in De Volkskrant nog een positive recensie van het toneelstuk en het spel van Van Herwijnen.

In 1965 deed de acteur eindexamen aan de Toneelschool in Amsterdam met onder anderen Jeroen Krabbé en Sjoukje Hooymaaijer. In 1966 won Van Herwijnen het I.C.C. Concours.

Decennia lang was de Amsterdammer vervolgens te zien op het toneel. Hij vertolkte onder meer stukken van Shakespeare, Brecht, Tjechov en Sartre. In 1988 werd hij onderscheiden met de belangrijkste nederlandse toneelonderscheiding Louis d'or. Dit was voor zijn rol in het stuk Om het Af te Leren )One for the Road) van Harold Pinter.

Sinds 1968 was het gezicht van de in Laren geboren acteur ook regelmatig te zien op de televisie. Hij speelde in bekende series als: Kunt u Mij de Weg naar Hamelen vertellen, meneer?, Floris, Otje, Baantjer en Flikken Maastricht. Ook werkte Van Herwijnen mee aan films

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.