Home

Achtergrond

Aantal quotumtransacties verdrievoudigd

Het aantal melkquotumtransacties zonder grond is in juni van dit jaar bijna verdrievoudigd naar 319.

Dat aantal lag in mei van dit jaar op 123. De hoeveelheid verhandeld quotum steeg vorige maand met 7,9 miljoen kilo naar 13,4 miljoen kilo. De gemiddelde hoeveelheid quotum per transactie komt daarmee op 42.000 kilo. Dat blijkt uit gisteren verschenen cijfers van het Productschap Zuivel.

Melkveehouders verkochten in juni van dit jaar veel meer melkquotum zonder grond dan in de eerste 5 maanden van dit jaar. De totale hoeveelheid verkocht melkquotum bedraagt dit jaar tot en met juni 47,2 miljoen kilo met 1.082 transacties. De gemiddelde hoeveelheid per transactie komt daarmee op 44.000 kilo. Melkveehouders verkochten tot en met juni 2007 bijna 74,8 miljoen kilo melkquotum zonder grond in 1.990 transacties. De gemiddelde hoeveelheid per transactie lag toen op 38.000 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.