Home

Achtergrond

Aandeel kinderloze hoogopgeleide vrouwen stabiel

Ruim een kwart van de hoogopgeleide vrouwen die in de jaren 1945 tot en met 1949 zijn geboren, is kinderloos gebleven.

Voor de generatie hoogopgeleide vrouwen die in 1960 tot en met 1964 het levenslicht aanschouwden, geldt hetzelfde.
Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. Al generaties lang worden hoogopgeleide vrouwen op latere leeftijd moeder dan vrouwen met een middelbare of lage opleiding. Uit de cijfers blijkt nu dat de relatieve kinderloosheid onder de vrouwen met een hbo- of universitaire opleiding niet is toegenomen. Bij vrouwen met alleen basisonderwijs of vmbo is dat niet het geval. Van de generatie 1945-1949 is 9 procent kinderloos gebleven. Bij de generatie 1960-1964 was dat 15 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.