Home

Achtergrond 199 x bekeken

ANWB waarschuwt voor zeer druk weekeinde

Vakantiegangers die zaterdag met de auto op pad gaan, moeten rekening houden met grote drukte en veel vertraging op de Europese wegen.

"Het wordt een van de drukste weekeinden van deze zomer'', waarschuwt de ANWB. Vooral in de Alpenlanden vreest de organisatie voor lange files. In Frankrijk staat zaterdag enkele honderden kilometers file, aldus de ANWB. Op de belangrijkste wegen naar het zuiden zullen eindeloze files staan. De eerste files verwacht de ANWB al vroeg in de ochtend voor Lyon op A6 naar het zuiden.

Maar ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk moeten automobilisten rekening houden met flinke vertraging. Zowel in het noorden als in het zuiden van Duitsland zullen zaterdag lange files staan. Het drukste wordt het waarschijnlijk op de A3 tussen Frankfurt en Neurenberg.
In Zwitserland en Oostenrijk moeten weggebruikers rekening houden met lange wachttijden voor tunnels.
De ANWB verwacht in Nederland relatief weinig problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.