Home

Achtergrond 226 x bekeken

ANWB druk met gestrande vakantiegangers

De ANWB Alarmcentrale heeft het dit weekeinde druk.

Ongeveer 10.500 Nederlandse vakantiegangers die in de problemen zijn gekomen, hebben de centrale gebeld. Dat is 6 procent meer dan een jaar geleden. De ANWB verwacht over het hele weekeinde zo'n twaalfduizend telefoontjes. Dat heeft de organisatie zondag gemeld.

Het gaat dit weekeinde vooral om hulp aan mensen met pech aan voertuigen, maar als de vakantiegangers eenmaal op hun bestemming zijn zal de personenhulpverlening ook toenemen, verwacht een woordvoerder.

De meeste hulpaanvragen komen van gestrande vakantiegangers op de Franse en Duitse snelwegen. Andere plaatsen waarvandaan opvallend veel hulpverzoeken kwamen, zijn Kreta, de Costa Brava en de Turkse badplaatsen Antalya en Alanya. Nieuwkomer op het gebied van hulp is de Bulgaarse havenstad Burgas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.