Home

Achtergrond

ANWB: Te weinig controle bandenspanning'

Van de ANWB-leden brengt ongeveer 40 procent de banden van zijn auto een paar keer per jaar op spanning.

Een evengroot deel doet dit iedere maand en 10 procent gaat ervan uit dat de garage dat doet. Dat blijkt vandaag uit een steekproef onder ANWB-leden, die is gedaan ter gelegenheid van de vakantie-uittocht.

De ANWB adviseert de bandenspanning van de auto iedere maand te controleren. Rijden met te zachte banden is een onnodige belasting van het milieu. De auto gebruikt meer benzine, de banden slijten sneller en te zachte banden maken meer geluid. Het kost ongeveer 100 euro extra per jaar. De ANWB adviseert de spanning te controleren bij koude banden.

De komende weken kunnen automobilisten op een aantal plaatsen langs de snelweg hun auto laten controleren voor een korte vakantiecheck. De Wegenwacht let dan onder meer op de bandenspanning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.