Home

Achtergrond 253 x bekeken

AID doet inval bij biochampignonbedrijf

De Algemene Inspectiedienst heeft deze week doorzoekingen verricht bij Champignonbedrijf Greenchamp in Zuilichem (Gelderland).

Het vermoeden bestaat dat het bedrijf wederom niet-biologische champignons heeft verkocht met een biologisch keurmerk. Justitie is een nieuw strafrechtelijk onderzoek begonnen.

Bij de inval is een deel van de administratie in beslag genomen. Aanleiding is een melding van keurmerkverlener stichting Skal. Het gaat om het bedrijf dat vorige week failliet werd verklaard en waarvan de eigenaar eerder in opspraak raakte vanwege vergelijkbare verdenkingen, bevestigde een woordvoerster van het fraudeparket van justitie donderdag.

Het bedrijf was een van de grootste telers van biologische champignons in Nederland. De stichting Skal trok vorige maand tijdelijk het keurmerk in vanwege een onduidelijke administratie. De vergunningverlener kon niet garanderen dat de champignons van het bedrijf ook echt biologisch waren geteeld.

In 2005 en 2006 heeft de eigenaar volgens justitie al eens ongeveer 400.000 kilo (goedkopere) gangbare champignons als (duurdere) biologische op de markt gebracht. Die zaak dient op 16 oktober bij de rechtbank in Arnhem. Justitie benadrukt dat het nu gaat om een nieuw onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.