Home

Achtergrond 184 x bekeken

1,8 miljoen euro voor paprikapromotie

Met een bijdrage van 900.000 euro subsidie van de Europese Unie (EU) komt het totale campagnebudget voor paprikapromotie uit op 1,8 miljoen euro.

Dat meldt AGF Promotie Nederland in Zoetermeer. Het Nederlandse promotieorgaan heeft in samenwerking met de paprikasector (P8) een aanvraag voor steun bij de EU ingediend. Brussel heeft nu deze aanvraag gehonoreerd met de toezegging de helft van de kosten op tafel te leggen. De promotiecampagne duurt drie jaar met als doel de consumptie van paprika’s op te vijzelen.

Vorig jaar werd al een begin gemaakt met een actie in Duitsland. Daarbij werd extra informatie en specifieke kenmerken van paprika’s onder de aandacht van het kopend publiek gebracht. Zo worden de komende drie jaar ongeveer 2.400 productdemonstraties onder andere in Duitse supermarkten georganiseerd.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.