Home

Achtergrond

10 miljoen-regeling gesloten kas open

In september opent de regeling Marktintroductie energie-innovaties (MEI) voor de glastuinbouw.

Tot 15 oktober kunnen telers investeringsprojecten indienen voor deze MEI-ondersteuning. Voor semi-gesloten kassen is 10 miljoen euro beschikbaar plus 3,5 miljoen euro voor overige innovatieve energiesystemen. Volgens een woordvoerder van Dienst Regeling zal bij overtekening van het subsidiebedrag door een onafhankelijke commissie een selectie worden gemaakt van de beste projectvoorstellen. "Maar dit is de laatste 2 jaar niet gebeurd."

Sinds 2007 heeft het ministerie van LNV circa 50 miljoen euro toegekend uit deze regeling. Bij de eerste openstelling dit jaar is 8 miljoen euro subsidie verleend voor gesloten kassen. De bedragen per project lopen uiteen van 7,5 ton tot 2 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.