Home

Achtergrond 5 reacties

‘t Hart: sector aan vooravond turbulente tijd

De komende vijf tot tien jaar staat er in de zuivelsector meer te gebeuren dan de afgelopen vijftig jaar.

Dat zegt Cees ’t Hart, topman van Friesland Foods. Leiderschap speelt hierin volgens de directievoorzitter van Friesland Foods een belangrijke rol.

’t Hart wil niet iemand zijn die afwacht tot er wat gaat gebeuren, maar iemand die dingen mogelijk maakt. Hij wijst op het belang van mensen binnen de organisatie. "We willen investeren in onze mensen. Zij zijn onze toekomst."

’t Hart sprak vandaag tijden het internationale congres van de European Dairy Farmers in Groningen. Het was zijn eerste publieke optreden na zijn aanstelling bij Friesland Foods.

’t Hart is onder de indruk van het ondernemerschap van veel Nederlandse melkveehouders in de afgelopen jaren. "Goede ondernemers willen niet gezegd krijgen wat ze moeten doen", zegt hij. Iedereen heeft volgens hem een eigen verantwoordelijkheid en moet kijken wat hij de komende tien jaar gaat doen.

Ook de partijen die de belangen van de Nederlandse melkveehouders behartigen spelen hier volgens ’t Hart een belangrijke rol in. "Vakbonden kunnen zaken op de agenda zetten en politieke druk uitoefenen. Dit is op zich een goede zaak, alleen ben ik het niet eens met de manier waarop dit de afgelopen tijd is gebeurd. Leiderschap kan ook negatieve gevolgen hebben. Het kan mensen dwingen om te volgen en dat is niet goed."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  Dit is alleen maar een wollig, nietszeggende artikel. Ik hoop dat 't Hart meer in z'n mars heeft dan alleen dit.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  "Goede ondernemers willen niet gezegd krijgen wat ze moeten doen", Das een goeie, Melkveehouders krijgen al dertig jaar steevast hetzelfde te horen wat ze moeten doen. En dan deze: "Leiderschap kan ook negatieve gevolgen hebben. Het kan mensen dwingen om te volgen en dat is niet goed." Inderdaad, een oosters gezegde luid: "de enige vrijheid die telt is de vrijheid om af te wijken". Toch dwingt de politiek en economische macht elke boer tot die éne overgebleven succesvolle strategie.

 • no-profile-image

  puk

  boeren zijn managers, geen ondernemers. Dat zijn nl. de melkfabrieken, en de tussenmarkt.
  misschien moeten de boeren kamellen gaan melken voor betere gezondheid.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  koeien blijven koeien melk de witte motor

 • no-profile-image

  paultje

  De laatste zin is een gevaarlijke zin als je er over na gaat denken......: Leiderschap kan mensen dwingen om te volgen en dat is niet goed.

  Je kan ook zeggen: een goede leider dwingt niet.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.