Home

Achtergrond

Zware aardbeving in Japan

In het noordoosten van Japan heeft zich zaterdagochtend lokale tijd een zware aardbeving voorgedaan met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter.

Het epicentrum van de beving bevond zich 500 kilometer ten noorden van Tokio. Ook gebouwen in de hoofdstad schudden op hun grondvesten. Het instituut vaardigde geen tsunami-waarschuwing uit. Het epicentrum bevond zich 10 kilometer onder het aardoppervlak in de provincie Akita, maar de beving werd ook gevoeld in de provincies Iwate en Miyagi.

Twee mensen zijn omgekomen, van wie een door een aardverschuiving. Tientallen mensen raakten gewond, onder meer door vallende dakpannen. Enkele snelwegen zijn afgesloten en ramen van gebouwen zijn gesprongen. Twee kerncentrales in het getroffen gebied meldden geen problemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.