Home

Achtergrond 359 x bekeken 2 reacties

Zwaluwen op til in Biddinghuizen

Huiszwaluwen kunnen steeds moeilijker goede plaatsen vinden om een nest te bouwen. In Biddinghuizen wordt daarom donderdag een zwaluwentil geplaatst van 2,4 bij 2,4 meter.

Een primeur in Nederland volgens Ingrid Nagtzaam van het Zwaluwen Adviesbureau, die het idee in Duitsland oppikte.

Het zwaluwvrouwtje uit Biddinghuizen, Martine Dubois, trekt zich het lot van de huiszwaluwen erg aan. ,,Huizen worden tegenwoordig steeds gladder, door verf en kunststof. Daardoor kunnen de zwaluwen hun nesten niet makkelijk tegen de gevel bouwen'', aldus Dubois.

De zwaluwentil is een groot dak op een hoge paal met veel ruw hout, zodat de klei, waarmee de vogels hun nesten bouwen, goed blijft plakken.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan scheppink

    Ik heb in duitsland een boerderij gekocht,maar wil geen inwoning van zwaluwen. De zwaluwtil komt mij heel sympatiek over en zou graag wat technische informatie van u krijgen. De afmeting die u gebruikt hebt vind ik te groot maar een maatje kleiner zou ik best voor de vliegensvlugge insectenvangers willen bouwen

  • no-profile-image

    gert

    burgers willen tegenwoordig geen rommel of vogelpoep rondom het huis,ook de daken worden zo gemaakt dat er geen spreeuwen of mussen onder de dakpannen kunnen nestelen,ze worden wel lid van de voelbescherming en natuurmonumenten,daar hebben de vogels wat aan !

Of registreer je om te kunnen reageren.