Home

Achtergrond 8 reacties

'Zuivelsector gebaat bij goede verhoudingen'

De zuivelsector is gebaat bij goede onderlinge verhoudingen.

Dit is de conclusie van het overleg vandaag in Nijkerk tussen de Dutch Dairymen Board (DDB), Vakgroep Melkveehouderij LTO Nederland, NAJK, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, de NZO en een delegatie van zuivelondernemingen in Nederland. Tijdens de bijeenkomst zijn de recente gebeurtenissen in de melkveesector geëvalueerd. De gespreksdeelnemers hebben hun zorgen geuit over de inkomensontwikkeling van de melkveehouders. Vastgesteld is dat de melkprijs afhankelijk is van vraag en aanbod en in de huidige markt sterk fluctueert. De verschillende partijen hebben aangegeven de dialoog op korte termijn voort te zetten. Volgens een woordvoerder van de NZO reageren betrokken partijen niet inhoudelijk op het overleg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Antoon

  @Peter, brabant ; maar als anderen hun macht mis/ge bruiken, klagen de boeren net zo hard als ieder ander. ik kan me voorstellen dat veel boeren de belangrijke positie die zij hebben in de maatschappij niet willen gebruiken als drukmiddel om er zelf beter van te worden.

 • no-profile-image

  Marcel

  Ik kan hellas niet direct reageren want wij komen al nooit bij AH om boodschappen te doen! Maar ik hoop dat mensen die dit lezen en wel bij AH komen deze winkel ook nooit meer bezoeken. Groetjes Marcel

 • no-profile-image

  .

  mee eens vorige spreker

 • no-profile-image

  gert

  AH reageert direct met prijsverlaging

 • no-profile-image

  boerenverstand

  In deze dialoog is het mooi dat erkend wordt dat het om vraag en aanbod gaat voor melk om zo de prijs in de benen te houden.Denk dat men dan ook de politiek er op aan kan spreken.Die zitten immers aan de volume knop te draaien op een veilige afstand.Terwijl de boeren met elkaar op de vuist gaan door verschil van inzicht en onzekerheid.

 • no-profile-image

  Tom

  @Peter: de Nederlandse burger gaat geen honger lijden totdat 60% van de NL melkveehouders ophoudt.
  @Antoon: de enige machtspositie die boeren hebben is hun trekkers op de weg zetten: "pas als de tijden slecht zijn wordt de boer een heer."

 • no-profile-image

  Peter

  Het gaat om de markt macht, daar draait alles om . De DDB en BDM, hebben gelijk, je moet als boeren in Europa een vuist maken. Dit met kennis van zaken, door goed samen te werken kun je een rechtvaardige melkprijs bedingen. Boeren hebben macht, maar dan wel allemaal samen.

 • no-profile-image

  Peter

  Antoon uit Kampen, je bent constant aan het etteren!! Boeren zijn geen slaaf van de maatschappij!! Zij hebben ook recht van een redelijk inkomen!! Mogen zij zich niet op een redelijke manier verdedigen!! Hoe komt het dat er zoveel honger op de wereld is? Doordat er voor het voedsel te weinig betaald wordt!! Vooral in die arme landen kunnen die boeren het voedsel er niet voor produceren. En als ze het wel doen, zie je het hier in de supermarkten in de schappen!! Ze voldoen niet aan de eisen die hier gesteld worden, maar toch is het beter volgens de supermarkten!! Het wordt alleen gebruikt om hier de prijs te drukken voor de producent hier. Die wel aan al de hoge eisen te moeten voldoen! Het is hoogtijd dat boeren hier ook eens flink op de trom slaan. Anders zijn we afhankelijk van de handel die alleen hun zakken vult. Er blijft dan hier geen boer meer over en dan krijg je de rekening als consument echt ge presenteerd. Dan krijgen veel mensen echte honger!! De DDB heeft hier in het gelijk aan zijn zijde, hopen dat de andere zich daarbij aansluiten!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.