Home

Achtergrond 224 x bekeken

Zuid-Korea hervat import van Amerikaans rundvlees

Zuid-Korea heeft de import van Amerikaans rundvlees vandaag hervat.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. In de haven van de tweede stad van het land, Busan, verzamelden demonstranten zich in een poging het lossen van Amerikaans vlees tegen te houden. Bij demonstraties in de hoofdstad Seoul werden de afgelopen dagen honderden mensen aangehouden.

De aankondiging dat Zuid-Korea de invoer van Amerikaans rundvlees zou hervatten, leidde enkele weken geleden tot heftige protesten in Zuid-Korea. De regering van premier Han Seung-soo bood daarop haar ontslag aan.

De Zuid-Koreaanse regering had de import van Amerikaans rundvlees in 2003 stopgezet uit angst voor de koegekte (BSE).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.