Home

Achtergrond 3 reacties

Zuid-Hollands landschap wil inhaalslag met gronden

De provincie Zuid-Holland moet dit jaar extra veel grond overdragen aan het Zuid-Hollands Landschap.

Dit zegt directeur Michiel Houtzagers van deze organisatie. Vorig jaar heeft het Zuid-Hollands Landschap maar goed eenderde van de grond overgedragen gekregen die de provincie had toegezegd.

In de Krimpenerwaard was dat zelfs nul hectare. Houtzagers noemt dit frustrerend. Te meer omdat de provincie anders had toegezegd. Houtzagers hoopt de herziening van het streekplan in de Krimpenerwaard verandering in dit beeld brengt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Liesbeth Klok

  Tegen over ons is een stuk land overgedragen aan het Z-H landschap met gevolg ruim 7 hectare onder de stekels en distels. Dit noemen ze dan natuur. Onze schapen kunnen niet vreten dankzij de milieumaffia!

 • no-profile-image

  gert

  veel beloven en niet geven doet de .... in vreugde leven

 • no-profile-image

  john

  Laat grond bij de boeren die zijn de verzorgers van het landschap al generaties lang en wil je wat anders betrek ze bij je plannen en ga je niet begeven op het pad van de witte boorden crimenelen door te gaan onteigenen

Of registreer je om te kunnen reageren.