Home

Achtergrond 157 x bekeken

Ziekenhuizen klagen over uitvaartondernemers

Het komt voor dat uitvaartondernemers adresgegevens van overleden ziekenhuispatiënten misbruiken.

Ze achterhalen de nabestaanden en bestoken hen met offertes voor een begrafenis of crematie. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vandaag bevestigd.

Volgens de koepelorganisatie van ziekenhuizen hebben enkele ziekenhuizen zich over deze 'ontoelaatbare' praktijken beklaagd.
De NVZ gaat onderzoeken of meer ziekenhuizen deze ervaringen hebben. Ook beraadt de organisatie zich op maatregelen.
Het komt voor dat patiënten die net overleden zijn tijdelijk in een mortuarium worden ondergebracht dat het eigendom is van een uitvaartondernemer. Het ziekenhuis levert bij de overledene zijn of haar naam en adres. Volgens de NVZ is het niet de bedoeling dat uitvaartondernemers die gegevens gebruiken voor klantenwerving.

De NVZ beklaagt zich over de vergaande methoden die de uitvaartondernemers gebruiken om aan meer klanten te komen. Volgens een woordvoerder proberen de begrafenisondernemers 'bij wijze van spreken' aan het bed van de overledene al zaken te doen. ,,De uitvaartbranche is een enorme vechtmarkt geworden waar soms geen methode wordt geschuwd om klanten te werven'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.