Home

Achtergrond

Zeldzame vale vleermuis in Limburg

Leden van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg hebben in het heuvelland bij Eys in Zuid-Limburg een vale vleermuis gevangen.

De vangst geldt als zeer bijzonder, meldt het genootschap. Het gaat om de derde vangst in het zomerseizoen in Zuid-Limburg in de afgelopen tien jaar.

De vale vleermuis is niet alleen zeer zeldzaam maar ook de grootste in Nederland. Leden van het genootschap onderzochten afgelopen weekeinde met nachtelijke excursies welke vleermuizen in het heuvelland voorkomen. Met mistnetten zijn vleermuizen gevangen, gemerkt en weer vrijgelaten.

Zo werden een gewone dwergvleermuis, een gewone grootoorvleermuis en de vale vleermuis gevangen. Overigens zagen leden van het genootschap ook een hazelmuis in het Vijlener bos. Nog nooit zijn er in Nederland in juni al hazelmuizen gevonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.