Home

Achtergrond 183 x bekeken

'Zeker 80.000 Nederlanders naar Basel'

De Nederlandse politie verwacht zaterdag tijdens de kwartfinale tussen Oranje en Rusland op het Europees kampioenschap voetbal zeker 80.000 Nederlandse supporters in speelstad Basel.

"Dat is onze nieuwste berekening'', aldus delegatieleider Henk Groenevelt, die eerder nog uitging van 65.000 tot 80.000 Oranjefans.

"Het is heel moeilijk om een exact aantal te noemen'', licht Groenevelt toe. "Basel is met de auto goed te bereizen, de wedstrijd is in het weekeinde en het wordt mooi weer. Het zou daarom heel druk kunnen worden.''

Tijdens de groepswedstrijden was het minder druk. Het duel tegen Frankrijk (4-1 winst) trok de meeste Nederlanders naar Bern, zo'n 65.000. Tegen Italië en Roemenië waren respectievelijk hooguit 35.000 en 30.000 fans aanwezig. In het stadscentrum van Basel kunnen aanzienlijk meer mensen terecht dan in Bern.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.