Home

Achtergrond

Zaterdagkranten mogelijk later door EK

Krantenlezers moeten zaterdag mogelijk iets langer wachten op de dikke zaterdagedities.

Door de wedstrijd Nederland-Frankrijk vamvond lukt het de uitgevers van de landelijke dagbladen niet om alle kranten op tijd te bezorgen.

Zo rolt De Volkskrant in de nacht van vrijdag op zaterdag een uur later van de pers. Abonnees in bijvoorbeeld Groningen en Limburg krijgen de krant daardoor niet op tijd in de bus, aldus een woordvoerder. "Maar 90 procent van de abonnees zal er niets van merken en krijgt de krant zaterdagochtend vroeg'', aldus de woordvoerder van De Volkskrant.

Ook Trouw drukt de weekendeditie later dan gewoonlijk en kan daardoor in sommige delen van het land later verschijnen, waarschuwt de uitgever. Trouw streeft ernaar dat alle abonnees zaterdag de krant uiterlijk om half negen hebben ontvangen.

Het AD kampt met hetzelfde probleem en heeft bovendien meer tijd nodig vanwege een verhoogde oplage als gevolg van het EK voetbal. In sommige delen van het land gaan de bezorgers zaterdag later op pad, waarschuwt de directie van AD Nieuwsmedia.

De Telegraaf komt zaterdag eveneens met een verhoogde oplage, maar volgens een woordvoerder betekent dat geen latere bezorging. Een uitzondering geldt mogelijk voor de regio Amersfoort, waar De Telegraaf samen met andere kranten wordt bezorgd.

De regionale kranten verschijnen zaterdag op tijd, blijkt uit navraag bij Wegener, HDC Media, de NDC mediagroep en de Media Groep Limburg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.