Home

Achtergrond 238 x bekeken 4 reacties

ZLTO boerde uitstekend in 2007

De ZLTO en haar belangrijkste werkmaatschappijen hebben vorig jaar uitstekend geboerd.

NCB Ontwikkeling, de belangrijkste werkmaatschappij, behaalde een resultaat van 91,2 miljoen euro. Dit staat voor een rendement van 16 procent.

Dit blijkt uit de jaarverslagen van de ZLTO, NCB Ontwikkeling en NCB Exploitatie. De ZLTO zelf behaalde een klein positief resultaat, NCB Exploitatatie boekte een jaarverlies van 3,7 miljoen.

De laatste maatschappij is opgegaan in NCB Ontwikkeling. Deze maatschappij heeft deelnemingen in diverse bedrijven, zoals de Tuinbouw Ontwikkelingsmaatschappij in Noord-Brabant (TOM), Biomassa Centrale Moerdijk (BMC) en pluimveemestverbrander DEP.

Vleesconcern Vion is ook een honderd procents, maar de resultaten van Vion, en enkele andere maatschappijen, zijn niet meegenomen in de cijfers van NCB Ontwikkeling.

De bijna 18.000 ZLTO-leden betaalden in 2007 gemiddeld 262,5 euro contributie. De leden met een bedrijf betaalden in doorsnee overigens meer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bioboer

  het is mooi spelen met andermans centen

 • no-profile-image

  boer

  Dat hebben de voorvaderen van de zuidelijke boeren opgezet. En de huidige voort gezet.
  Niet alleen met de mond belangenbehartiging maar ook de handen uit de mouwen steken (coop) Samenwerking maakt sterk(er).
  Dat is anders dan alleen mopperend aan de kant blijven. En steeds zeggen dat alles verkeerd is.

 • no-profile-image

  niet lid

  Snel de contributie op nul. Dat zou wel terecht zijn voor de kwaliteit van de belangenbehartiging. En ze maken veel te veel winst. Die moet bij de leden terecht komen.

 • no-profile-image

  .

  Maar wij profiteren er niet van!

Of registreer je om te kunnen reageren.