Home

Achtergrond 187 x bekeken

Witvlees zakt wéér hard onderuit

Blank kalfsvlees moet deze week een flinke veer laten. Nadat de prijs eerder al onder de grens van €4 dook, gaat er nu nog eens een dubbeltje vanaf. De prijs komt daarmee op €3,85. Dat betekent een nieuwe, forse aderlating voor de witvleessector.

Daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Er wordt voldoende geslacht, maar vraag een aanbod zijn volledig uit balans. In Europa zijn veel te veel kalveren. Het blanke kalfsvlees is ontzettend moeilijk weg te zetten.

Nederland is geen uitzondering. De witvleeshandel in Frankrijk is moeizaam, Duitsland kent een terugval en ook Italië gaat achteruit. De markt trekt niet aan, leveranciers hebben niets te vertellen.

De sector krijgt voorlopig ook geen hogere prijs in het vizier. De moeizame markt krijgt vraag een aanbod niet op elkaar afgesteld. Een stabiele prijs wordt de komende weken al moeilijk genoeg.

De roséprijzen zijn vorige week ook achteruit gegaan. Gemiddeld ging er bijna een dubbeltje van de prijs af. Het aanbod is simpelweg te groot. Toch daalt rosé minder hard dan witvlees. Dit gebeurt vooral als rundvleesslachterijen hun vleeshaken vol willen krijgen.

prognose:

blank kalfsvlees en rosé licht dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.