Home

Achtergrond 191 x bekeken

Winst te halen met betere informatiesystemen tuinbouw

Informatiestromen van producent en consument en andersom verlopen nog moeizaam, zo stelden ICT-experts uit het tuinbouwbedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen op de informatiebijeenkomst E-Business Connect deze week.

Standaardisering van informatie in de tuinbouwketen kan veel voordelen opleveren. Er zijn grote winsten te halen met een efficiënte logistiek en juiste planning en koppeling met andere diensten (keuringen, belastingen, etcetera.)

In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken is een investering in informatiestandaardisering snel terugverdiend en daarnaast wil de consument van morgen alles weten over het product en het productieproces.

Vaak ontbreekt het aan de juiste kennis over standaardisering bij de ondernemers in de tuinbouw. Er zijn ondertussen wel veel initiatieven gestart om informatie via ICT-systemen mee te geven aan het product. Het PT heeft de afgelopen jaren circa vijf miljoen euro geïnvesteerd in ongeveer twintig projecten, zoals Frugicom, Florecom, Edibulb, KISSiT, Plantform en Food Compass.

Of registreer je om te kunnen reageren.