Home

Achtergrond 158 x bekeken

Wilders niet verrast door conclusie van justitie

Politicus Geert Wilders is niet verbaasd over de conclusie van het Openbaar Ministerie (OM) dat hij niet over de schreef is gegaan met zijn anti-Koranfilm Fitna en interviews over de islam.

"Ik heb van het begin af aan geweten dat ik binnen de kaders van de Nederlandse wet bleef.'' Dat zei de PVV-leider vandaag in reactie op de constatering van justitie. "Ik ben blij dat het OM ook ziet dat ik me aan de wet hou, maar het verbaast me niet. Ik val nu niet van mijn stoel.''

Een duidelijke indicatie dat hij zich met ferme uitspraken niet schuldig maakt aan strafbare feiten, kreeg Wilders begin april. De kortgedingrechter in Den Haag oordeelde toen dat Wilders zich soms weliswaar provocerend uitlaat, maar dat hij niet aanzet tot haat of geweld tegen moslims. Dat is dezelfde redenering die het OM nu volgt.

De PVV-leider is blij dat ook het OM hem de ruimte geeft in het maatschappelijk debat. "Dat voeren we in de Tweede Kamer en in het land, maar niet in de rechtszaal.''

Het kort geding tegen de politicus werd dit voorjaar aangespannen door de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF). De federatie hoopte dat de rechtbank Wilders aan banden zou leggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.