Home

Achtergrond 190 x bekeken

Wildeboer moet uitspraken over dochter rectificeren

Eigenaar Aaldert Wildeboer van de runder- en kalverslachterij Friesland Vlees in Leeuwarden moet uitspraken over zijn dochter Trudy Timmermans binnen een week in het Algemeen Dagblad en de Leeuwarder Courant rectificeren.

Doet hij dit niet dan moet hij een dwangsom van 1.000 euro per dag met een maximum van 50.000 euro betalen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Assen vandaag bepaald.

Wildeboer beschuldigde zijn dochter dat zij de aanstichter zou zijn van alle ellende rondom zijn slachterij na verhalen over vermeende wantoestanden in het TV-programma Tros Radar. Samen met uitspraken van landbouwminister Verburg in het programma Buitenhof leidde dat tot een stilstand van de aanvoer van slachtrunderen bij Friesland Vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.