Home

Achtergrond

Wilde ganzen vernielen maisdoolhof

Het leek Kasteel Hoensbroek een fantastische attractie voor kinderen: een groot maisdoolhof van 4500 vierkante meter.

Een groep van zo'n veertig wilde ganzen haalde evenwel een lelijke streep door de rekening door zich te goed te doen aan de jonge maisplanten, zo maakte het Kasteel vandaag bekend. Van het labyrint bleef niet meer over dan een zielig hoopje vernielde planten.

Om de kinderen niet teleur te stellen is het Kasteel snel begonnen met de aanleg van een nieuw maisdoolhof, dit keer beschermd door een groot boven de planten gespannen fijnmazig net. De wilde ganzen hebben het nakijken. Medio juli zijn de planten op kinderhoogte en kunnen de kleintjes er naar hartelust verdwalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.