Home

Achtergrond 16 reacties

Wijdewormer melkprotest

In Wijdewormer was zondagmidddag een ludiek protest tegen de melkprijs. Kinderen zwommen er in de melk.

Boeren vulden een bassin met melk, waarna kinderen er à la Cleopatra, de koningin van het oude Egypte die baadde in ezelinnenmelk, er een duik in namen.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  op naar 10

  Opvallend: het zijn vooral frieze boeren die vervelend doen en de andere boeren afvallen. Vandaar ook niet erg geliefd vanwege hun hooghartige, grootse, betweterige karakter? Pols maar eens bij willekeurige bedrijven: waar ze wel hartelijk ontvangen worden en koffie krijgen of waar ze in hun bus hun eigen koffie moeten op drinken en als een voetveeg behandeld worden.

 • no-profile-image

  Bert-Jan

  kijk dit is nou een vriendelijke actie, zo zorg je voor publieke bekendheid van de actie en je schaad geen andere boeren die wel hun melk willen leveren.
  ik hoop dat de boeren meer krijgen voor hun melk product en dat iedereen met plezier zijn werk kan doen.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Beste -terug kijken, leren en veranderen wat nodig, geschiedenis-. Ik was de schrijver van deze reactie. Best leuk om nu even een terugblik te maken. 1. De DDB en NMV stellen werkelijk weinig voor, slecht 2 a 3% van de melkveehouders doet mee. 2. De DDB kan alleen resultaat boeken door terreur (blokkade Nijkerk) 3. De LTO veranderd niet 4. Er zijn veel reacties van boeren die wel leveren, maar toch sympatisant of zelfs lid van de DDB zijn 5. Alleen de prijs van de spotmarkt gaat omhoog wegens tijdelijke krapte 6. Duitsland weet meer boeren te mobiliseren. (In mijn reactie is het woord NSB gebruikt, dit moet in de context gezien worden) Mijn conclusie blijft, de markt bewijst zich nog steeds, en de leveringsstop is een flop met schade voor niet-leveraars en melkfabrieken. Verder mijn vraag, deed u mee?

 • no-profile-image

  Fries

  Zo ga je niet met voedsel om. Alle tijden hebben weertijden. Hoge melkprijzen worden gevolgd door lage melkprijzen. Je kan niet op die hoge prijzen investeren. Daarom is de kostprijs van de melk ook hoger geworden. Eigen schuld! Wees reeel. Denk na voor je investeerd. Er zijn sectoren die het moeilijker hebben.

 • no-profile-image

  nol

  Persoonlijk vind ik het moeilijk om te oordelen of de acties goed zijn of niet, maar als mensen beginnen over "etisch onverantwoord" (vanwege voedselschaarste) dan kan ik nog wel andere punten noemen die in mijn ogen nog veel meer onverantwoord zijn. Neem alleen al de duizenden hectares landbouwgrond waar zonder na te denken ‘natuur’ van gemaakt word. Goede grond waarvan wij bijna als enige land meer dan 10 ton graan/ha/jr kunnen oogsten!

 • no-profile-image

  piet de Boer

  leuk bedacht, O.K. DDB ga zo door!

 • no-profile-image

  hendrik

  leuk bedachte actie, maar ze mogen nog wel een poosje door zwemmen want zo als ik het bekijk worden de deelnemers er niet knapper op

 • no-profile-image

  terug kijken, leren en veranderen wat nodig

  Haha! Wat een leuke reacties hier! Over een half jaar wordt de volgende weblog geschreven: - DDB en NMV dreigden met een leveringsstop, maar dit werd een flop. De organisaties stellen dus weinig voor. - Dan de reacties: - Ja maar, alle anderen waren zo slap. - Of deze: - Ik wilde wel, maar de rest... - en als klapper op de vuurpijl: - Ik kom uit Duitsland, en met al die NSB-ers daar is het ook gedoemd te mislukken... - Haha

  Geplaatst door Piet, Friesland

  Reactie op weblog van agrarische dagblad van vergaderboer op 3 mei. Toen was het al voorspelbaar dat er van die lto idioten waren die alles verpesten. Zij praten over imago en schelden op iedereen. Dat hier melkveehouders nog intrappen. Opheffen die organisatie opnieuw beginnen. Bij de varkenshouderij doen ze ook niets goed. Dit is de grootste overige kostenpost van de meeste kleine melkveebedrijven. Bij kostprijs denken moet je toch overal schrappen begin dan daar en strijd voor een rechtvaardige melkprijs!

 • no-profile-image

  realist

  leuke aktie? als je denkt aan al die hongerende kinderen in de wereld word je toch overvallen door schaamte

 • no-profile-image

  hieke

  Wat Yvon Jaspers - Boer zoekt Vrouw - voor het imago van het platteland en de boeren heeft gedaan wordt nu in één keer afgebroken door de DDB!!
  Bedankt voor het beeld wat jullie NU naar heel Nederland toe schetsen.........

 • no-profile-image

  Sylvia

  Dit is tenminste een ludieke, schadeloze actie. Positieve aandacht van burgers voor de melkprijs

 • no-profile-image

  bianka

  Fluweelzachte huidjes hebben mijn kinderen ervan gekregen!

 • no-profile-image

  JL

  Wat ik niet begrijp:
  Het doel van het protest is een hogere melkprijs. Dan lijkt het mij van belang dat de waarde van de melk wordt benadrukt. Maar niets is minder waar. Door de melk als mest over het land uit te rijden of als badwater te gebruiken krijg je juist de tegenovergestelde indruk. Het is blijkbaar niets waard!
  Misschien wel een leuke actie maar mijns inziens net zo dom als de andere acties. Het gaat zo alleen maar ten koste van de eigen portemonnee en het imago van het product!

 • no-profile-image

  belgika

  waarom de melk niet afzetten ten gunste van de kalversector zo word de melk ook uit de markt genomen en krijgt de kalversector wat ademruimte wat dan weer resulteerd in hogere nuka prijzen.alzo kan men de prijzen in de toekomst toch ook bijsturen.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Tsja, en die fabriek heet ook al FRIESLAND Foods.

 • no-profile-image

  fries

  Deze fries is komt uit Holland. Met hard knokken hebben wij een eigen vleeskalverenbedrijf gekocht, verbouwd enz. Met een zorgvuldig investerings beleid is het ons gelukt te worden wat we nu zijn. Lever de melk maar aan de kalversector. Dat is een goed idee.
  Het schort echt aan het investeringsbeleid op de melkvee bedrijven. Heeft boer Piet een nieuwe trekker. Moet boer Karel een nieuwe trekker met een grote schudder erbij.
  Op naar 10, je bent zelf zielig. Hartelijk staat bij ons hoog in het vaandel. Koffie met koek staat bij ons op tafel.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.