Home

Achtergrond 245 x bekeken

’Werkgever moet na ontslag helpen bij vinden baan’

Werkgevers moeten een personeelslid dat wordt ontslagen begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan.

Tijdens die zoektocht moeten ze het loon doorbetalen en hoeft de ontslagen werknemer geen WW aan te vragen. Volgens diverse ingewijden staat dit in een conceptadvies van de commisie-Bakker, die op verzoek van het kabinet met aanbevelingen komt over verhoging van de arbeidsparticipatie.

Voor de werknemer staat daar tegenover dat hij verplicht is mee te werken aan scholing. Die moet worden betaald uit een potje waaraan ook hijzelf en de werkgever meebetalen. Eerder lekte uit dat de commmissie-Bakker de duur van de WW drastisch wil bekorten, tot de helft of eenderde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.