Home

Achtergrond

'Watergebrek kan leiden tot conflicten in steden'

Water kan in de toekomst in stedelijke gebieden tot grote conflicten leiden als de wereld niet goed met de watervoorraad omgaat.

Steeds meer mensen wonen in steden, waar schoon water schaarser wordt. Dat hebben experts gezegd op een conferentie over duurzame ontwikkeling in Singapore, waar water centraal staat. Volgens de wetenschappers moet meer worden ingezet op technieken om water te zuiveren. Ook moet mensen worden geleerd hoe ze water goed kunnen opslaan en moeten zoveel mogelijk lekkages in waterleidingen worden gedicht.

Volgens de premier van Singapore moet snel een manier worden gevonden om water schoon en betaalbaar aan te kunnen bieden in grote steden over de hele wereld. "Anders kan het gebrek aan water weleens de aanzet zijn voor grotere problemen'', aldus premier Lee Hsien Loong.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.