Home

Achtergrond 192 x bekeken

Waddenzee in de race voor natuurlijk wereldwonder

De Waddenzee is in de race voor de verkiezingen van de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Het gebied, dat zich uitstrekt tot Denemarken, is een van de bijna driehonderd genomineerden. Tot nu toe zijn verder geen Nederlandse natuurgebieden voorgedragen.

Uit de lijst selecteren deskundigen begin volgend jaar 21 kandidaten voor de eindronde. Belangstellenden kunnen nog tot 31 december op internet een stem uitbrengen. De Waddenzee stond al op de nominatie voor de Werelderfgoedlijst van de VN-organisatie Unesco.

De verkiezingen van de zeven natuurwonderen van de wereld volgt op de verkiezingen van de nieuwe zeven wereldwonderen. Zij werden vorig jaar juli in Lissabon bekendgemaakt, nadat miljoenen mensen op internet hun stem hadden uitgebracht. De verkiezingen zijn een initiatief van de stichting New7Wonders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.