Home

Achtergrond 178 x bekeken

Waddenfonds keert €40 miljoen uit

In het Waddengebied krijgen 19 projecten samen €40,5 miljoen uit het Waddenfonds. Minister Cramer van Vrom maakte op 24 april 2008 de gekozen projecten bekend. Ze zijn geselecteerd op criteria als natuur en landschap, veiligheid, economie, energie en kennis. Er is €800 miljoen beschikbaar voor het gebied in en rond de Waddenzee, verdeeld over 20 jaar.

Doel van het Waddenfonds is zoveel mogelijk goede projecten te starten op een zo breed mogelijk terrein. De uitgekozen projecten zijn op alle vier doelen van het Waddenfonds gericht: versterking van natuur en landschap, verhoging van de veiligheid, verbetering van de economie en verbetering van energie- en kennishuishouding. De projecten liggen verspreid over het hele Waddengebied, dus van Wieringen tot Groningen en de waddeneilanden.

De helft van het budget gaat naar 10 projecten gericht op natuur en landschap. Er waren 106 voorstellen ingediend. De gehonoreerde projecten waren afkomstig van overheden, waterschappen, groepen voor beheer van landschap of kerken, een museum en wetenschapsinstellingen. Bij deze eerste toekenningsronde kwamen alleen niet-economische activiteiten voor subsidie in aanmerking. De Europese Commissie moet de regeling voor economische activiteiten immers nog goedkeuren. Wellicht zijn er in de toekomst kansen voor agrarisch georiënteerde initiatieven.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘landschap’

Meer informatie Vrom, 24 april 2008: 19 projecten in Waddengebied krijgen geld uit Waddenfonds

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.