Home

Achtergrond

Wachtlijsten jeugdzorg gegroeid

Provincies krijgen de wachtlijsten in de jeugdzorg niet weggewerkt.

Ruim 3300 jongeren wachten momenteel al langer dan negen weken op jeugdhulp. Een jaar geleden waren dat er nog 2155. Dat blijkt uit nog niet gepubliceerde cijfers van de provincies en de stadsregio's Amsterdam, Rotterdam en Haaglanden. Deze zijn in handen van het Nederlands Dagblad, die er dinsdag over bericht. Friesland heeft nog geen wachtlijstcijfers gepubliceerd.

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin stelde halverwege vorig jaar veertig miljoen euro extra beschikbaar om de wachtlijsten weg te werken. In januari deed hij daar nog eens dertig miljoen bovenop. Volgens de provincies, die als eerste verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg, moet daar nog veel meer geld bij. Rouvoet wil daar niet aan. Hij pleit eerst voor meer efficiëntie in de professionele jeugdhulp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.