Home

Achtergrond

'WTO-ministers komen op 21 juli bij elkaar'

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) gaat een nieuwe poging ondernemen om de onderhandelingen over het vrijhandelsakkoord van de zogeheten Doha-ronde uit het slop te te halen.

WTO-topman Pascal Lamy zal hiervoor ministers uit de dertig meest betrokken landen bijeen roepen voor een vergadering op 21 juli. Dit maakte de Mexicaanse WTO-vertegenwoordiger Fernando de Mateo woensdag bekend.

"Pascal Lamy heeft gezegd dat we er goed genoeg voorstaan om op 21 juli een vergadering met de ministers te beleggen'' aldus De Mateo, na een vergadering van Lamy met WTO-vertegenwoordigers.

De Doha-ronde moet leiden tot het slechten van handelsbarrières slechten en het openbreken van de internationale agrarische, industriële en dienstenmarkten open te breken. De onderhandelingen, waarmee in 2001 werd begonnen, zitten muurvast. Vooral de vormgeving van het landbouwbeleid leidt tot veel onenigheid. Hierbij staan niet alleen de geïndustrialiseerde landen en de ontwikkelingslanden tegenover elkaar, ook Europa en de Verenigde Staten zijn het op veel punten niet met elkaar eens.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.