Home

Achtergrond 160 x bekeken

WTO-directeur: afronding Doha dit jaar mogelijk

Het is mogelijk de Doha-onderhandelingen over de liberalisering van de wereldhandel nog dit jaar af te ronden. Dat heeft topman Pascal Lamy van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) gezegd.

"Wij weten hoe wij er moeten komen. We moeten snel de brug oversteken van de landbouwsubsidies, de industriële- en de landbouwtarieven. Dat moet nu gebeuren, want anders hebben wij straks niet genoeg tijd om de weg tot het einde te bewandelen'', aldus Lamy.

Lidstaten van de WTO spreken al jaren in het zogenoemde Doha-overleg over het vrijer maken van de wereldhandel. De besprekingen liepen vorig jaar vast, maar deze zomer wordt er een ministeriële conferentie gehouden om het overleg weer vlot te trekken. Succes leidt tot een soepeler verlopende wereldhandel en zou mogelijk ook een oplossing bieden voor de stijgende voedselprijzen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.