Home

Achtergrond

WNF wil duurzame groei van Chinese economie

De economische ontwikkeling van China is bepalend voor de toekomst van de natuur en voor de mens belangrijke natuurlijke hulpbronnen.

Dat blijkt uit een gezamenlijke rapportage van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de Chinese overheid die vandaag werd uitgegeven.
Door de sterke groei van de Chinese economie wordt nog meer gevraagd van de toch al overvraagde natuur, aldus het WNF. "Als de Chinezen het net zo breed zouden laten hangen als de Amerikanen, zouden alle Chinezen alleen al alle natuurlijke hulpbronnen nodig hebben om in die vraag te voorzien.''

Johan van de Gronden (WNF) concludeert: "We hebben allemaal baat bij een verduurzaming van de Chinese economie, want het land staat niet op zichzelf. Zwartepieten heeft geen zin, samenwerken aan een verantwoorde groei wel.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.